IMG_1146Het Nationaal park Galičica behoort samen met de parken Mavrovo en Pelister tot de drie nationale parken in Macedonië. Het beslaat een gebied van 22.700 ha in het zuidwesten van het land in het Galičicagebergte. Het park reikt van de oever van het Meer van Ohrid tot die van het Prespameer, die ondergronds in verbinding met elkaar staan. Het nationale park omvat ook het in het Prespameer gelegen eiland Golem Grad, dat bekend is om zijn slangenpopulatie.

In het park liggen achttien dorpen met ruim 5.000 inwoners, die tot de gemeenten Ohrid en Resen behoren. Sommige gedeelten van het park zijn echter strikt beschermd en alleen toegankelijk met toestemming van de parkautoriteiten. Tot deze 985 ha behoren Golem Grad, de Sint-Naum-bronnen in de buurt van het Meer van Ohrid, de klifkusten langs de beide grote meren en het gebied rond de Magaro, de hoogste berg van de Galičica. In het hooggebergte leven steenarenden (Aquila chrysaetos), slechtvalken (Falco peregrinus) en vale gieren (Gyps fulvus).

B10_Rostushe_19_03_2013_R_smIn het nationale park komt ook de bedreigde Balkanlynx (Lynx lynx martinoi), een nationaal symbool van Macedonië, in kleine aantallen voor.

Het park maakt sinds 2000 samen drie andere nationale parken rond het Prespameer deel uit van een trilateraal grensoverschrijdend Prespapark.

 

 icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
National Park Galičica

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

National Park Galičica 40.941666, 20.806389