1621000In het westen van Macedonië ligt de stad Kičevo, een grote stad met zo’n 31000 inwoners. Kičevo ligt in de vallei van Kičevo, zuidoostelijk aan de voet van het Bistragebergte. Omdat Kičevo omringd wordt door bergen en bossen is het een geweldige uitdaging om hier te wandelen.

Uit de documentatie van de Byzantijnse keizer Basil II blijkt dat Kičevo Uskana heette. Tijdens de Middeleeuwen wordt de stad teruggevonden onder de naam Kičavis. Aangenomen wordt dat de huidige naam van de stad afkomstig is van de Slavische stam Brsjaci, die de nederzetting ooit stichtten.
Onder de Turkse overheersing wordt Kičevo gebruikt als het militaire en bestuurlijke centrum van de Ottomanen. In de stad liggen eind 19e eeuw ook de wortels voor de Macedonische revolutionaire beweging, die vanaf begin 20e eeuw strijdt voor een onafhankelijk Macedonië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het de eerste stad die bevrijd wordt van de Italianen, op 11 september 1943. In 2008 kwam de stad in het nieuws door de moord op drie vrouwen door de journalist Vlado Taneski.

f6ccVlak bij de stad bevindt op de helling van de berg Vrboj het klooster St. Prečista, een middeleeuws klooster dat in het verleden bekendstond onder de naam Krninski.
Forteresse de Kitino Kale is een monument dat gemaakt is voor de twee grote helden Mirko Mileski en Miha Mihajlovski, tevens voor alle 555 personen die hebben mee gevochten met de strijd in de Tweede Wereld Oorlog.

 
 icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Kichevo

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kichevo 41.512911, 20.952507