IMG_2052Het klooster van “St. George the Victorious” is een klooster uit de 14e eeuw, het ligt op twee kilometer afstand van Debar in het dorp Rajcica (Door de ligging wordt het klooster ook Rajcica Monastary genoemd). Het klooster ligt nabij de weg naar Mavrovo en is door zijn schoonheid niet te missen. Het is een vrouwenklooster dat deel uit maakt van het kloostercomplex van Jovan Bigorski klooster.
De kloosterkerk en de ruimtes er om heen werden gebouwd in 1835. In de kerk vindt men een uit hout gesneden iconostase die ook gemaakt is in 1835. Op dit kunststuk is een kruis met Christus gegraveerd met daarop, deze iconostase stamt uit de 16e eeuw. Het klooster is in 1999 in zijn geheel gerenoveerd.
In de kerk zijn er delen van de overblijfselen van de hand van St George aanwezig. Deze overblijfselen van Sint-Joris uit de 4e eeuw zijn in verguld zilver in de vorm van een hand verwerkt.

3bae1ce2b274ac4fe8888f261f1ae55bDe zusters uit dit klooster bidden vaak in stilte. De zusters staan bekend om de met hand gemaakte hoogwaardige kronen, de zogenaamde “Mitri” kronen die door priesters worden gedragen. Deze kronen zijn zo bijzonder dat er vanuit heel de wereld vraag naar is. Elke creatie is in overeenstemming met het borduurwerk, stijl en de kleur van de kleding die de bisschop zal dragen.
Dit klooster is de enige plaats in Macedonië waar de “Mitri” wordt vervaardigd.icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Rajcica Monastary

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Rajcica Monastary 41.514548, 20.548734