IMG_0380Het Moeder Teresa Memorial House is gelegen in Skopje, de geboorteplaats van Moeder Teresa Skopje. Moeder Teresa woonde van 1910 tot 1928 in Skopje.

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu, was een wereldbekende katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. In 2003 werd ze zaligverklaard door paus Johannes Paulus II. Toen zij achttien jaar oud was sloot zij zich aan bij de orde van de Zusters van Loreto en koos voor de naam Teresa, als eerbetoon aan de Heilige Theresia. Na enkele maanden scholing in Dublin vertrok Teresa in 1928 naar India.
Het Memorial House werd in 2009 opgeleverd en staat in één van de populairste straten van Skopje in Macedonië. Op de plaats waar het huis nu staat stond vroeger de Rooms Katholieke kerk (Heilige Hart van Jezus) waar Moeder Teresa werd gedoopt.

motherDe bouw van het huis begon in mei 2008. Het project werd gefinancierd door de regering van Macedonië in opdracht van het ministerie van Cultuur. Het is een modern, getransformeerde versie van Moeder Teresa’s geboortehuis met een multifunctioneel karakter. In het huis is een deel van haar relieken tentoongesteld, deze werden overgebracht naar Skopje met de steun van de rooms-katholieke kerk van Skopje.

 icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Skopje - Memorial House of Mother Teresa

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Skopje - Memorial House of Mother Teresa 41.993803, 21.430896