IMG_0293Struga is voor de meeste toeristen één van de meest bekende vakantiebestemmingen in Macedonië. Struga is een stad gelegen in het zuid-westelijke regio van de Republiek Macedonië, liggend aan de oever van het meer van Ohrid. Vroeger heette Struga “Enchalon” en heeft een bevolkings dichtheid van 15000 ionwoners.
Struga staat bekend als de stad van de dichters dit omdat veel reizende dichters en schrijvers Struga zagen als een romantische en zeer levendige stad.

Door de stad stroomt de rivier de Crn Drim (zwarte Drim), deze wordt gevoed vanuit het meer van Ohrid. De rivier heeft kristal helder water en stroomt langs een paar restaurants en bars waardoor het dan uitnodigend is om er plaats te nemen.
Struga is in tegenstelling tot Ohrid rustiger en is hierdoor ook aantrekkelijker voor toeristen.

IMG_0498Maar Struga heeft meer te bieden zoals in het huis van de Miladinovci broers waar diverse bijzondere gebakken potten tentoongesteld zijn, de oude Struga bazaar, de eeuwenoude kerken en de moskeeën.
Elk jaar in augustus komen dichters, schrijvens en kunstenaars uit de hele wereld te samen op de bekende “Poetry” brug. Struga staat tijdens deze periode dan ook bekend als het cultureel centrum van Struga. Er worden dan diverse activiteiten en muziekfestival georganiseerd.
Struga heeft diverse discotheken, casino’s, bars, restaurants, een mooie winkelstraat en een aantal musea.

 icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Struga

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Struga 41.177835, 20.678326